…Szczerość każdego pisarza mierzy się nie tylko tym, o czym pisze, ale i tym co przemilcza. Józef Mackiewicz. Niemiecki kompleks.  Kultura, 1956

Kaip nustato Vietos savivaldos įstatymas, šiemet rugsėjo – spalio mėn. organizuojami Vilniaus miesto savivaldybės Seniūnaičių rinkimai.
Rinkimai vyks elektroniniu būdu ir raštu, pasirašant apklausos anketoje. Pagrindinis pokytis – apklausa vyks seniūnijos patalpose (arba kitose tam numatytose vietose), dalyvaujant komisijos nariui - Savivaldybės administracijos darbuotojui.

Kad rinkimai vyktų sklandžiau - numatytas ilgesnis 3 savaičių balsavimo laikotarpis, kad gyventojams pakaktų laiko pareikšti savo nuomonę vienu ar kitu būdu.
Visi, kurie domisi Vilniaus miesto bendruomenių ir jų atstovų – seniūnaičių veikla, 2023 m. rugsėjo 5 d. 18 val. kviečiami į Vilniaus miesto savivaldybės tarybos posėdžių salę susitikti su Vilniaus seniūnaičiais, Bendruomeninių organizacijų tarybos nariais ir Savivaldybės administracijos atstovais.
Susitikime bus pristatyta rinkimų organizavimo tvarka, kandidatų registracija ir balsavimo būdai, ir kt. Seniūnaičiai pasidalins savo patirtimis, įžvalgomis ir siūlymais.
Tuo pačiu metu seniūnaičių rinkimai vyks ir kitose Lietuvos savivaldybėse.

Nuotraukoje: Vilnius iš paukščio skrydžio.
Video įrašas: pokalbis su Vilniaus miesto Ribiškių seniūnaitė Vaiva Čaplikiene

Redakcija

 

Początek strony
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com