…Za uczciwego polityka uważam tylko takiego, który w swojej publicznej działalności przyznaje się do popełnionych błędów, koryguje swoje tezy w miarę narastania wiadomości i doświadczenia zaczerpniętego z rzeczywistości. Józef Mackiewicz. Prawda w oczy nie kole, 2002

 Grįžkime vėl prie pagrindinės pastarojo meto bylos. Taigi, priėmus Liberalų sąjūdžiui išteisinamąjį nuosprendį, į viešumą šoka šios partijos vienas iš kūrėjų, galima sakyti – šios partijos krikštatėvis Eugenijus Gentvilas ir pareiškia: „Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Justas Laucius turėtų gelbėti savo reputacijos likučius ir neskųsti išteisinamojo nuosprendžio visa apimtimi“. Tai yra – neskųsti šio išteisinamojo nuosprendžio ta apimtimi, kuria buvo išteisintas Liberalų sąjūdis. Konkrečiai – kad išteisinamasis nuosprendis Liberalų sąjūdžiui įsiteisėtų čia ir dabar, jo neapskundus aukštesnės instancijos teismui.

O čia, ponai ir ponios, yra šakės. Konkrečiai. Atkreiptinas dėmesys, kad ponas Gentvilas yra ne tik įtakingas teisiamos partijos politikas. Jis yra ir įtakingas politikas. Nes teisiamas Liberalų sąjūdis šiuo metu yra Lietuvos valdančiosios koalicijos narys, o Liberalų sąjūdžio pirmininkė yra ir Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkė.

Partijos Nacionalinis susivienijimas vicepirmininkas Vytautas Sinica yra atkreipęs dėmesį į tai, kaip po 2012 m. Seimo rinkimų konservatorių frakcija gulė kryžiumi prieš tuo metu teisiamos Darbo partijos atstovo Vydo Gedvilo išrinkimą Seimo pirmininku. Motyvas – kad teisiamos partijos atstovas negali būti Seimo pirmininku, net jei jis pats iš savęs gal ir neblogas žmogus. Nes teisiama partija negali įgyti tokios įtakos valstybėje, kaip turėti savo Seimo pirmininką.

Tačiau, kai jau po 2020 m. Seimo rinkimų konservatoriai sudarė koaliciją su teisiamu Liberalų sąjūdžiu, kažkaip visos Razmos ir kiti konservatorių balsai nutilo, kai Seimo pirmininke buvo skiriama teisiamo Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė – Nielsen.

Jau esu rašęs, kad į Lietuvos apeliacinį teismą, Lietuvos Aukščiausiąjį Teismą ir į Lietuvos Vyriausiąjį Administracinį Teismą teisėjai yra skiriami Seimo JE Prezidento teikimu. Į Lietuvos Respublikos Konstitucinį Teismą teisėjai taip pat yra skiriami Seimo, o vieną iš trijų kandidatūrų į šį teismą teikia Seimo pirmininkė. Dar daugiau – Lietuvos Respublikos generalinis prokuroras yra taip pat skiriamas Seimo pagal JE Prezidento teikimą.

Ir va dabar valdančiosios partijos įtakingas narys, tos pačios partijos, kurios yra ir Seimo pirmininkė, atstovas viešai išstoja ir pareiškia, kad prokuratūros atstovas turėtų neskųsti išteisinamojo nuosprendžio Liberalų sąjūdžiui. Kaip jums tai?

 Naudodamasis proga, norėčiau dar kartą pasveikinti visus, per praeitus Seimo rinkimus balsavusius už bet kurią iš dabartinės valdančiosios koalicijos partijų, nes tik jūsų dėka dabar galime pamatyti, kaip mums spjaudo į veidą. Prieš tai dar riebiai atsikrenkštus.
Pozicija. 2022-04-22.

Początek strony
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com