…Złamanie Traktatu Suwalskiego i Żeligowskiada były największym błędem, który zaciążył na losach tej części Europy Wschodniej. A stworzona przez Piłsudskiego Litwa Środkowa, była niewątpliwie szopką wysoce szkodliwą. Józef Mackiewicz. O pewnej, ostatniej próbie i o zastrzelonym Bubnickim. Kultura, 1954

Lietuvos aplinkos ministrui Kęstučiui Mažeikai

2019 09 30 d. Vilnius

Didžiai gerbiamas ministre,

2019 03 18 d. kreipiausi į Jūsų vadovaujamą ministeriją su prašymu organizuoti Vilniaus rajone ir pas mane seno kenksmingo sovietmečio laikų šiferio priėmimą, nes mano pensijos dydis neleidžia pirkti naują ir dar tiek pat sumokėti už seno šiferio pridavimą.

2019 03 29 d. gavau atsakymą Nr.(17)-D8 -1285, kad tai turi daryti Vilniaus rajono savivaldybė.  Nuo to laiko iš savivaldybės gavau du laiškelius, kad jie neva analizuos situaciją ar tikrai Vilniaus rajone yra kenksmingo šiferio ir galimai  paims ir mano senąjį šiferį.

Metai eina prie pabaigos, savivaldybė turbūt dar analizuoja situaciją, o tuo metu didžiąją dalį  mano kenksmingojo šiferio mano kaimynai prikėlė antram gyvenimui ir panaudojo visokioms pašiūrėms apdengti.

Bet visgi liko dar nemažai, o rudens lietus ir vėjai vėl neš teršalus ten […] kur bėga Šešupė, kur Nemunas teka…” Į Nerį, kuris neša vandenis į Lietuvos sostinę Vilnių.

Didžiai gerbiamas ministre, Jus su taip vadinamais tomaševskiais dabar sudarot bendrą komandą ir vieną kūną. Todėl suprantu, kad kažkokio kaimo pensininko, kaip aš, smulkios problemos atitraukia Jus, Jūsų aparatą ir Jūsų koalicininkus nuo rimtų pasaulinio masto problemų sprendimo.

Turint omenyje Jūsų užimtumą, gal Jums leidus aš dalimis atvešiu kenksmingo šiferio liekanas prie Jūsų vadovaujamos ministerijos ir prie Vilniaus rajono savivaldybės. Manau nuo ministerijos ir savivaldybės bus ir arčiau ir pigiau paimti mano šiferį ir nuvežti į specializuotą sąvartyną.

Tai būtų ir mano kuklus indelis, realizuojant įspūdingą Jūsų koalicijos programa, skirta Lietuvos gamtos apsaugai.

Nekantriai laukiantis Jūsų spendimo dėl leidimo su geriausiais palinkėjimais -

Lietuvos Respublikos pilietis, Kaniūkų kaimo gyventojas  Ryšard Maceikianec

PS. Laiškas siunčiamas ir tradiciniu paštu.

Początek strony
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com