…Najcharakterystyczniejszą cechą systemu komunistycznego jest natomiast totalna niewola ludzkiego ducha, zniewolenie ludzkiej myśli, ludzkiego intelektu. Józef Mackiewicz. Zwycięstwo prowokacji, 1962

Lapkričio 29 d. Seimo spaudos konferencijų salėje įvyko Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro, Persitvarkymo Sąjūdžio iniciatyvinės grupės nario Zigmo Vaišvilos ir Referendumo dėl Lietuvos žemės ir valstybės susigrąžinimo iniciatyvinės grupės narių Romo Kaulinio, Elonos Stasiūnaitės ir Julius Pankos spaudos konferencija „Susigrąžinkime Žemę ir Valstybę! (parašų referendumui rinkimo rezultatai)“.

Tris mėnesius Lietuvoje tvyrojo įtampa ir nepaskelbta valdžios kova su Tauta – įvyks ar neįvyks referendumas dėl mūsų Žemės ir Valstybės sugrąžinimo Tautai?

Kas laimėjo šį mūšį? Spaudos konferencijos dalyviai pateikė naujausių žinių apie parašų dėl šio referendumo paskelbimo rinkimo rezultatus – jau surinkta 317 tūkstančių parašų, o jų rinkimas tęsiasi internete, adresu www.lietuva2.lt. Būtina iki 22 val. dar surinkti kuo daugiau balsų, nes VRK atmetinės parašus dėl kiekvieno formalaus netikslumo.

„Viešai susikompromitavusios sistemos kova su Tauta priminė komunistinės valdžios kovą prieš Tautą, Sąjūdžio keltą Lietuvos Atgimimui“, – pasibaigus parašų rinkimo laikui savo įspūdžius apibendrina parašų rinkimo iniciatyvinės grupės nariai ir primena, kad prieš 25-ius metus taip pat sudėtingomis sąlygomis buvo priimtą Sąjūdžio Moralinės Nepriklausomybės deklaraciją, kurioje be kita ko sakoma: „…jokia politinė situacija negali suvaržyti Lietuvos valios kaip Aukščiausios jos Teisės.“

www.alkas.lt, 2013.11.29 d.

Filmas:

 

Początek strony
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com