…Złamanie Traktatu Suwalskiego i Żeligowskiada były największym błędem, który zaciążył na losach tej części Europy Wschodniej. A stworzona przez Piłsudskiego Litwa Środkowa, była niewątpliwie szopką wysoce szkodliwą. Józef Mackiewicz. O pewnej, ostatniej próbie i o zastrzelonym Bubnickim. Kultura, 1954

Kopijos:
1. Seimo nariui, Demokratų partijos „Vardan Lietuvos“ pirmininkui Sauliui Skverneliui; 2. Seimo narei, Socialinės apsaugos ir darbo ministrei Monikai Navickienei; 3. Lietuvos žurnalistų sąjungai; 4. Lietuvos visuomenei.
Gerbiamas Seimo nary Algirdai Butkevičiau!
Prieš keletą dienų Socialinės apsaugos ir darbo ministerija paskelbė informaciją, kad patenkino Jūsų prašymą ir pripažino Jums pirmojo laipsnio „valstybinę pensiją”, kuri Jums bus mokama papildomai prie senatvės pensijos. Nors neturiu abejonių, kad ir Jūs, ir ministrė M. Navickienė puikiai žinote, kad Lietuvos Respublikos Konstitucijos 29 straipsniu mūsų šalyje draudžiamos bent kokias privilegijos, o 52-asis Konstitucijos straipsnis nustato, kad Lietuvos valstybė laiduoja piliečiams tik senatvės ir invalidumo pensijas.

Gerbiamas Seimo nary, siūlau Jums atsisakyti nuo antikonstitucinių išmokų gavimo Tautos, kurios penktadalis piliečių gyvena (egzistuoja) žemiau skurdo ribos, sąskaita. Tuo būdu Jūs taptume antruoju sąžiningu politiku Lietuvoje Algirdo Patacko pavyzdžiu, kuris, kaip ir 1918 metų Nepriklausomybės Akto signatarai, atsisakė nuo bent kokių privilegijų: nepriėmė antikonstitucinės išmokos rentos pavidalu, nepaėmė nemokamo sklypo ir viešai pasmerkė tokius veiksmus, nukreiptus prieš demokratinius mūsų šalies pagrindus. Jūsų atsisakymas nuo neteisėtų išmokų galimai paskatintų ir kitus valstybės tarnyboje dirbančius piliečius gyventi ir veikti pagal Lietuvos Respublikos Konstituciją ir kitus įstatymus.
Solidarizavimasis su pilietine dauguma – doro ir sąžiningo gyvenimo pavyzdys, atribojantis asmenybę nuo Tautai atgrasaus sovietmečio nomenklatūrinio palikimo, kurio recidyvas – nesąžiningos antikonstitucinės privilegijos teisine valstybe besiskelbiančioje Lietuvoje. Net sunku patikėti, kad Konstituciją ir teisingumą žmogui nelaikant vertybėmis galima patogiai jaustis tautinio bendrabūvio su skurstančiaisiais sąlygomis.
Manau, kad Jums kaip politikui ir ekonomistui yra suprantama, kad korupcinė antikonstitucinių privilegijų sistema dėl savo akivaizdžiai neteisingo pobūdžio skatina emigraciją, iškreipia rinkimų laisvavališkumą, neleidžia įsitvirtinti šalyje teisėjų ir prokurorų nepaveikiamumo principui , kai antikonstitucinės išmokas mokamos net Konstitucinio Teismo teisėjams!
110 tūkstančių asmenų ir 150 milijonų eurų kasmetinių neteisėtų išmokų iš Valstybės biudžeto, artėjant prie 3 milijardų eurų nuo jų įvedimo pradžios – tai nepaprastai sunki našta Tautai. Jums, kaip demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnui Seime, pravartu žinoti, kad kitose ES šalyse tokių antidemokratinių sisteminių reiškinių, skaldančių šalies visuomenę, nėra.
Laukiu Jūsų apsisprendimo ir atsakymo.
Ryšard Maceikianec, Lietuvos Respublikos pilietis, Lietuvos žurnalistų sąjungos narys.
Vilnius, 2023 m. liepos 2 d.


PS. Jei Jūs norėtume pamotyvuoti savo siekį gauti “valstybinę pensiją” arba nuo jos atsisakyti, Jums pareiškus norą, patogiu Jums laiku būtų padarytas įrašas ir Jūsų apsisprendimas paskelbtas Lietuvos visuomenei.

Atsakymas
Atsakymo negavome. Matyt nugalėjo gobšumas.

***

Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ nariams
Žiniai: Seimo procedūrų ir etikos komisijai; ministrei M. Navickienei.

Gerbiamieji, š.m. liepos 2 d. pastebėjus, kad Seimo nariai Algirdas Butkevičius bei Monika Navickienė grubiai pažaidžia Lietuvos Respublikos Konstituciją bei duotą Tautai priesaiką, kad gerbs ir vykdys Konstituciją ir įstatymus, visomis išgalėmis stiprins Lietuvos nepriklausomybę, sąžiningai tarnaus Tėvynei, demokratijai, Lietuvos žmonių gerovei – paprašau nutraukti Konstitucijos pažeidimus ir atsisakyti nuo nusikalstomai nedemokratinių veiksmų, numatančių gauti antikonstitucines išmokas skurstančios Tautos sąskaitą.

Prabėgus laikui jokios informacijos nei iš A. Butkevičiaus, nei iš M. Navickienės, nei iš Demokratų partijos „Vardan Lietuvos“ pirmininko S. Skvernelio negauta.

Tai gal, prieš pradedant platesnę diskusiją šiuo klausimu su visuomene, kas nors iš frakcijos narių galėtu patikslinti, kaip Jus suprantate demokratijos esmę? Ir kaip Lietuvos vardan galima kvalifikuoti A. Butkevičiaus ir M. Navickienės veiksmus?

Laiškas A. Butkevičiui pridedamas.

Pagarbiai,

Lietuvos žurnalistų sąjungos narys Ryšard Maceikianec

2023. 07. 23 d. Vilnius

Początek strony
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com