…Do Mackiewicza nikt nie chciał się przyznać i dlatego, że taki literacko zacofany, i dlatego, że okropny reakcjonista, ale czytali, aż im się uszy trzęsły. Pośród znanych mi polskich literatów nikt tak nie pisał. Szlachcic szaraczkowy, jak go nazwałem, z tych upartych, wzgardliwych, zaciekłych milczków, pisał na złość. Na złość całemu światu, który czarne nazywa białym i nie ma nikogo, kto by założył veto. I właśnie w tej pasji jest sekret jego stylu. Czesław Miłosz. Kultura,  1989

Prašymas inicijuoti atsisakymą nuo privilegijų
Vilnius, 2013-12-04
Gerb. Europarlamentare, pastaruoju metu visuomenėje vis plačiau diskutuojama apie tai, kad mūsų valstybėje veikia ir plečiasi antikonstitucinė socialinės apsaugos sistema, kuri pensinio amžiaus piliečius yra padalijusi į dvi grupes: tie, kuriems pensijos mokamos per „Sodrą“, ir tie, kuriems, be senatvės ar invalidumo pensijų, nustatytų LR Konstitucijoje, papildomai mokamos valstybinės pensijos ar rentos, nors vieni ir kiti dirbdami mokėjo vieną „Sodros“ mokestį. Nežiūrint, kad reiškinys akivaizdžiai prieštarauja LR Konstitucijos preambulei bei 29 ir 52 straipsniams - jo mastas yra milžiniškas, o antikonstitucines pensijas ar rentas per visuomenei nežinomus centrus ir įstaigas gauna jau apie 110 tūkst. asmenų!

Tuo pačiu metu socialinės apsaugos sistema kaimyninėse ES šalyse – Estijoje, Latvijoje ir Lenkijoje, skirtingai negu pas mus, veikia pagal tų šalių Konstitucijas ir visi piliečiai gauna vieną senatvės pensiją per vieną įstaigą, atitinkančią mūsų „Sodrą“.

Valstybė – tai piliečių šeima. Įsivaizduokite, Gerb. Europarlamentare, kad motina dalį savo vaikų maitina sočiai prie vieno stalo, o kitą dalį – prie kito stalo laiko pusbadžiu. Ar tokia šeima gali būti stipri ir ar tų pažemintų vaikų palikuonys neieškos kitų namų?

Kiekvienas mąstantis pilietis, nepriklausomai nuo to, kokiai grupei jį priskyrė valdantieji, supranta, kad tokia LR Konstitucijai prieštaraujanti sistema griauna valstybingumo pamatus, plečia teisinį nihilizmą, didina piliečių atskirtį, labai skatina emigraciją. Be to, būtent neteisingu ir neteisėtu biudžetinių lėšų paskirstymu grindžiamas vengimo mokėti mokesčius moralinis aspektas.

Gerb. Europarlamentare, mes piliečiai žinome, kad pagal LR Konstitucijos 30 str. kiekvienas asmuo turi teisę kreiptis į teismą. Tačiau teisė kreiptis piliečiams į Konstitucinį Teismą, kad apginti Konstituciją, atimta. Bet Jūsų partijos kolegos, Seimo nariai, bei Vyriausybė, kuriai vadovauja Jūsų partijos vadovas, tokią teisę turi.

Tad kreipiamės kaip piliečiai į pretendentą kandidatuoti prezidento rinkimuose - iniciuokit atsisakymą nuo antikonstitucinių privilegijų sovietmečio ir naujajai nomenklatūrai. Manome, kad atsisakymas nuo antikonstitucinių  privilegijų būtų ne tik labai svarbus moralinis žingsnis. Jis leistų teisėtai ir teisingai pagerinti padėtį tremtiniams ir politiniams kaliniams, daugiavaikėms motinoms ir kultūros darbuotojams,. Sutaupytos lėšos padėtų išsaugoti dalį Lietuvos mokyklų ir kultūros įstaigų.

Atkreiptinas dėmesys, kad apie teisingą valstybę kalbama ir Jūsų partijos programoje, kurios pagrindu Jus išrinko į Europos Sąjungos parlamentą.

Laukdami Jūsų apsisprendimo, linkime Jums geros valios  ir prasmingų darbų Lietuvos labui.

Fondo „Vilniaus klodai“ vardu pirmininkas
Ryšard Maceikianec, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., Vilnius            




Początek strony
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com