Gerokai iki formalios LR Prezidento rinkimų kampanijos pradžios piliečiai pradeda svarstyti,  ką rinksime savo valstybės vadovu. Dvejojantys dažniausiai linksta prie to pretendento, kuris pagal skelbiamus reitingus turi daugiausia galimybių. Tokį pasirinkimą, manytina, lemia taip vadinamas „bergždžio susireikšminimo sindromas“, kurio esmė slypi galimybėje pasipuikuoti, kad laimėjo tas, už kurį AŠ balsavau. Taip žmogus pasijunta reikšmingas tuo, jog jis yra tarp nugalėtojų.  Vėliau paprastai tenka pripažinti, kad toks rinkėjas prisideda prie svetimo laimėjimo, o savo pralaimėjimo,nes išrinktasis neieško būdų Tautos gyvenimo gerovei kelti,o rūpinasi savo reitingais ir šlove.

Kad į tai būtų atkreiptas dėmesys, mes, keletas nevyriausybininkų, Lietuvos „Žinijos“ draugijai laiduojant savo patalpų neatlygintinu panaudojimu, kiekvienos savaitės ketvirtadienį nuo 15:00 iki 17:00 val.Kalvarijų g.2,Vilniuje, organizuojame piliečių diskusiją tema: „Kokio prezidento dabartiniame valstybės raidos etape reikia Lietuvos pilietinei daugumai“.

Kad nebūtų apsiribota vien diskusinės daugumos lūkesčių išgryninimu, parengėme anketą, kurią platesniam piliečių ratui užpildžius ir pasiuntus el. paštu : Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., būtų galimybė sužinoti ir susisteminti  bei atitinkamai paviešinti pilietinės daugumos lūkesčius, kurie būtų lyg priesakai pretendentams į kandidatus LR Prezidento rinkimuose. Suprantama, kad tie pretendentai, kurie savo  veiklos prioritetais rinksis pilietinės daugumos lūkesčių neatitinkančias valstybės reikalų tvarkymo sritis - tai mes paviešinsime per žiniasklaidos priemones- neteks žymios dalies rinkėjų balsų.

Siekdami be išankstinio nusiteikimo tapti  pilietinei daugumai pasirengusio dirbti valstybės vadovo šalininkais, kviečiame kiekvieną, kuris neabejingas savo šalies ateičiai, prisidėti prie pilietinės daugumos lūkesčių išgryninimo. Užpildydami ir atsiųsdami savo nuomonę anketoje apie galimas LR Prezidento iniciatyvas, tenkinančias mūsų lūkesčius, tiksliau išreikšime pilietinę poziciją dėl to, kokias permainas žmonių labui turėtų inicijuoti naujasis valstybės vadovas.

Pilietinės diskusijos koordinatorius advokatas  Jonas Ivoška tel.:868692201

Nuotraukose ir video filmuose: piliečių diskusijos.

2018 08 02 d. diskusija:

2018 08 09 d. diskusija:

2018 08 30 d. diskusija: