Š.m. gegužės 1 dieną, kaip ir prieš daugelį metų, artėjant Lietuvos Respublikos Seimo rinkimams, Lenkijos Respublikos ambasada Vilniuje, Lietuvos lenkų rinkimų akcija ir Lietuvos lenkų sąjunga surengė provokacines eitynes, gausiai mojuojant kaimyninės Lenkijos vėliavomis po Seimo, Vyriausybės, Užsienio reikalų ministerijos langais, šalia Prezidentūros, prisidengiant Lenkijos krikšto 1050-osiomis metinėmis.

Tad viskas rodo, kad valdančiųjų pasikeitimas Lenkijoje nepakeitė nepalankios ir neatsakingos aikštingos kaimynės politikos mūsų valstybės atžvilgiu, ir L. Linkevičiaus atsiprašymas už tai, jog vis dar gyvename savo istorinėse žemėse, nedavė jokios naudos.

Maža detalė, jog  eisenos priekyje, tariamai melstis Aušros Vartuose, žygiavo ne tarybinis diplomatas J. Skolimowskis, o tarybinis diplomatas J. Czubińskis – didesnės reikšmės neturi. Juolab, kad šalia ambasadoriaus, suvarytų vietinių gyventojų priešakyje, nepamainomai žengė sovietų epochos ideologas, laikraščių „Czerwony Sztandar“ ir „Советская Литва” ilgametis redaktorius, Maskvos politinės akademijos prie TSKP CK auklėtinis M. Mackevič.

Nuotraukoje: eisenos pradžia, Lenkijos Respublikos ambasadorius J. Czubiński ketvirtas iš kairės.

Video filmas: eisena Gedimino prospekte.