…Nie należy zapominać, że demokracja to jeszcze nie wolność. Demokracja to tylko równość. Dopiero liberalizm jest ­wolnością. Połączenie równości z wolnością ma wreszcie stwarzać ów ideał, który wszyscy pragniemy osiągnąć. Józef Mackiewicz. Zwycięstwo prowokacji, 1962

Baigiant mūsų diskusiją dėl Konstitucinio Teismo koncepcijos, negaliu apsimesti, kad  mes lygiaverčiais pagrindais su Jumis keičiamės nuomonėmis dėl konstitucingumo ir teisingumo supratimo. Tai apsunkina  mūsų amžiaus ir gyvenimo patirties skirtumai.
Kai 2003 metais mūsų valdžios ir valdymo organai, siekdami likviduoti teisėjų nepaveikiamumą, vietoje normalių atlyginimų ir pagal juos mokėtinų  orios senatvės pensijų iš socialinio draudimo lėšų, teisėjams  ir prokurorams pasiūlė priimti „poveikio priemonę“ - „valstybines” pensijas, kurias teisėjai ir prokurorai  noriai priėmė. Šiurkštus ir akivaizdus  Konstitucijos 29 ir 52 straipsnių pažeidimas, savo esme atitinkantis atlyginimo mokėjimą iš biudžeto lėšų už praeityje eitas pareigas, yra antikonstitucinė privilegija, kuria naudojasi ir Konstitucinio Teismo teisėjai. Tokia ,,pseudopensinė“ praktika vienu metu likvidavo deklaruojamą siekį kurti demokratinę valstybę, grindžiamą (be kita ko) ir teisėjų nepaveikiamumu bei nepriklausomumu nuo politikų valios.

Panie pośle. W przestrzeni informacyjnej naszego kraju ukazała się pana publikacja „Radekas Sikorskis. Lenkijos vyriausybė pasakys, kad esu Rusijos pakalikas. Netikėkite tuo”, przedstawiająca stan demokracji w Polsce przy rządach PiSu.
Jak nam się zdaje, nie powinno to nikogo dziwić. Przywódcy PiSu deklarują się jako następcy i kontynuatorzy polityki Piłsudskiego i piłsudczyków, których metody rządzenia i prześladowań dobrze są znane z okresu międzywojennej okupacji części terytorium naszego państwa z Wilnem włącznie. Tylko za nauczanie języka litewskiego na Litwie wielu nauczycieli Litwinów znalazło się w obozie koncentracyjnym w Berezie Kartuskiej.
Nas natomiast dziś przede wszystkim zastanawia i niepokoi, iż pisowcy narzucają swoje metody rządzenia i „wzory demokracji” polskojęzycznym Litwinom, utrudniając ich obywatelską integrację, otwarcie wtrącając się w wewnętrzne sprawy naszego kraju,  finansując kampanie wyborcze i wszystkie, w tym  postsowieckie, środki masowego przekazu, które, jako to trafnie w swoim czasie zaznaczył Tadeusz Konwicki „[…] w środku Europy. Na oczach całego świata. W obliczu ONZetu, papieża i Pana Boga. To, co hitlerowcy robili z organizmami biologicznymi więźniów, tu się robi z duszą tego czy owego narodku”.

Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen
Vilnius, 2023 m. rūgpjūčio 23 d.

Gerb. Viktorija Čmilytė-Nielsen.
Kaip praneša Seimo Ryšių su visuomene skyrius, Seimo kanceliarija, Jums asmeniškai dalyvaujant, rugpjūčio 26 d. Birštone organizuojama diskusija „Tauta, Seimas ir Lietuvos kūrimas: aklavietės poliarizuotus ir rožinius stiklus bekaitaliojant“. Šio renginio metu Jūs „(...)kartu su renginio svečiais bandysite atsakyti į klausimą, kaip įtraukti piliečius į valstybės valdymą ir sugrąžinti į politiką“. Informacijoje nurodoma, kad šia tema diskutuoti su Jumis pakviesti skirtingoms visuomenės grupėms atstovaujantys pašnekovai - Andrius Baranauskas, Paulius Mikolaitis-Paul De Miko ir Jūsų pavaldinys Alvydas Lukošaitis. Diskusiją moderuos Giedrius Leskauskas. Ypač svarbu tai, kad po diskusijos, truksiančios apie valandą, su Jumis bus galimybė sužaisti šachmatų partiją arba nusistatyti savo politines pažiūras interaktyvaus žaidimo „Politinis kompasas“ pagalba.

Kopijos:
1. Seimo nariui, Demokratų partijos „Vardan Lietuvos“ pirmininkui Sauliui Skverneliui; 2. Seimo narei, Socialinės apsaugos ir darbo ministrei Monikai Navickienei; 3. Lietuvos žurnalistų sąjungai; 4. Lietuvos visuomenei.
Gerbiamas Seimo nary Algirdai Butkevičiau!
Prieš keletą dienų Socialinės apsaugos ir darbo ministerija paskelbė informaciją, kad patenkino Jūsų prašymą ir pripažino Jums pirmojo laipsnio „valstybinę pensiją”, kuri Jums bus mokama papildomai prie senatvės pensijos. Nors neturiu abejonių, kad ir Jūs, ir ministrė M. Navickienė puikiai žinote, kad Lietuvos Respublikos Konstitucijos 29 straipsniu mūsų šalyje draudžiamos bent kokias privilegijos, o 52-asis Konstitucijos straipsnis nustato, kad Lietuvos valstybė laiduoja piliečiams tik senatvės ir invalidumo pensijas.

LIETUVOS RESPUBLIKOS PREZIDENTUI

JO EKSCELENCIJAI GITANUI NAUSĖDAI
Žiniai: Lietuvos Respublikos Vyriausybei
2022 m. birželio 14 d., Vilnius.
Dėl vengimo teikti informaciją apie priežastis, trukdančias vykdyti įsipareigojimus pagal Prezidento duotą priesaiką Tautai

Gerbiamas Prezidente, nesulaukęs valstybės vadovo pareigybę atitinkančio atsakymo į mano 2021 m. rugpjūčio 7 d. jau devintą kartą pasiųstą laišką, esu priverstas kreiptis į Jus dešimtą kartą. Kaip eilinis Lietuvos pilietis ir Žurnalistų sąjungos narys vis dar nematau kaip kitaip galėčiau vykdyti savo pilietinę pareigą paskatinti Jus laikytis Lietuvos Respublikos Konstitucijos nuostatų bei viešai Jūsų duotos priesaikos Tautai – būti visiems Lietuvos piliečiams vienodai teisingas.

Początek strony
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com