…Złamanie Traktatu Suwalskiego i Żeligowskiada były największym błędem, który zaciążył na losach tej części Europy Wschodniej. A stworzona przez Piłsudskiego Litwa Środkowa, była niewątpliwie szopką wysoce szkodliwą. Józef Mackiewicz. O pewnej, ostatniej próbie i o zastrzelonym Bubnickim. Kultura, 1954

Šįmet jubiliejinis Vilniaus mokytojų namų organizuojamas Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „TAI–AŠ“ ( http://www.bardai.lt/ ) neapsiribos vien įprastais koncertais. Spalio 12–13 dienomis įžanginis festivalio renginys po Lietuvą dundės bėgiais. Gyva muzika mėgautis galima bus neįprastoje aplinkoje – stotyse bei traukiniuose.

Spalio 12 d. (penktadienį), 14 val. Vilniaus geležinkelio stotyje įvyks bardų koncertas, o jau 15 val. traukiniu Varėnos link su dainomis ir muzika pajudės 16 Lietuvos ir užsienio bardų, tarp kurių – Mindaugas Ancevičius, Gytis Ambrazevičius, grupė TIMOHI, gitaros virtuozų trio iš Šiaurės Airijos „Thundering down“, brazilas Vicente Freire ir kiti.

„Akcija sumanyta tam, kad galėtume aplankyti mažesnius Lietuvos miestelius, nešti muziką bei žinią apie festivalį į vietas, kur bardai retai teužsuka.“ – pasakojo festivalio vadovas Juozas Žitkauskas. 16 val., vos atvykus traukiniui, koncertas prasitęs Rūdiškių, 18.30 – Valkininkų geležinkelio stotyse. Dainuojamosios poezijos klausytis galės tiek pro šalį skubantys praeiviai,
tiek mėgstamų atlikėjų pamatyti atėję žiūrovai.

Vėliau muzikantai keliaus į Varėną, bei 21 val. surengs vakarinį koncertą miesto viešojoje bibliotekoje. Kitą dieną, šeštadienį, Varėnoje muzika skambės nuo pat ryto – 11 val. įvyks koncertas geležinkelio stotyje, kuriam pasibaigus traukinys atlikėjus nuveš į Marcinkonis. Bardų vagoną ten galima bus pasitikti 12 val. 20 min., po koncerto jis pasuks atgal į Vilnių.

Spalio 15–21 dienomis Vilniaus mokytojų namų organizuojamas Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „TAI – AŠ“ švęs savo dešimtmetį. Šią progą pažymi įvairialypė festivalio programa, kurioje net 37 koncertai ir 22 užsienio svečiai. Festivalis vyks ne tik sostinėje, bet ir mažesniuose Lietuvos miesteliuose, užsuks ir į Latviją ir Lenkiją.



Początek strony
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com