…Jestem za ścisłością, gdyż wydaje mi się, że jedynie prawda jest ciekawa. Ale jednocześnie prawda jest z reguły bardziej bogata i wielostronna, i barwna, niż wykoncypowane jej przeróbki. Józef Mackiewicz

2021 02 19 d. Vilnius
Lietuvos Respublikos šešėlinės Vyriausybes premjerui Ramūnui Karbauskiui
Lietuvos Respublikos šešėlinės Vyriausybės ministrams

Prašymas suteikti informaciją
Pirmiausia sveikinu Jus sudarius šešėlinę Vyriausybę, kurioje, be kita ko, nėra nei Skvernelio, nei tomaševskininų organizuotos grupuotės atstovų, kurie, mūsų manymu, ir nulėmė Jūsų 2020 m. Seimo rinkimų rezultatą.
Ši naujovė gali būti labai naudinga Lietuvai, jeigu daug dirbsite. Iki šiol buvimas opozicijoje buvo suprantama iškreiptai – kaip neatsakingas ketverių metų laikotarpis gyvenant sau ir veliantis į smulkmeniškas intrigas, plačiai viešinamas, gluminančias visuomenę ir mažinančias pasitikėjimą valstybe. Tai puikiai pademonstravo konservatoriai, kai po 4 metų buvimo opozicijoje atsidūrė valdžioje ir pradėjo kurpti „naktinius“ sprendimus, dėl kurių prie Seimo kilo riaušės ir paskui buvo persekiojami jų dalyviai.

Veikiausiai Jūs tai suprantate, tačiau piliečiai ir rinkėjai turi žinoti ir būti tikri, kad sudarėte šešėlinę Vyriausybę siekdami atsakingai pasirengti būsimam Lietuvos valdymui. Todėl per šią kadenciją negalite apsiriboti vien kritika (kurią per pirmą Vyriausybės posėdį išsakėte labai saikingai, tačiau taikliai), bet ir rengti, registruoti, pristatyti įstatymų projektus, kurie, viena vertus, leis suprasti Jūsų planus ir veiklos kryptį ateičiai, o kita vertus, laimėjus rinkimus padės Jums patiems pasinaudoti jau pristatytais, bet dar nepriimtais įstatymų projektais.
Silpnoji Jūsų veiklos vieta yra tai, kad nepalaikote jokių ryšių su visuomene. Laiškus Jums siunčiau ne tik aš. Deja, Jūsų padėjėjai net nemato reikalo patvirtinti, kad laiškas gautas, ir padėkoti už informaciją, nė nekalbant apie atsakymą iš esmės. Apsiribodami bendravimu tik su savo partijos nariais Jūs sumažinate ir savo galimybes plačiau informuoti visuomenę apie savo veiklą, gauti daugiau informacijos apie piliečių nuomones bei vertinimus. Laiškas su kritika Jums turi būti toks pats svarbus kaip ir giriantis.
2021 m. sausio 3 d. ir vasario 3 d. nusiunčiau Jūsų frakcijai laiškus, prašydamas suteikti informaciją, kodėl LVŽS frakciją, paskelbus save opozicine, pasiūlė ir kartu su konservatoriais bei liberalais 2020 m. gruodžio 15 d. balsavo už antikonstitucinių privilegijų didinimą sovietmečio teisėjams bei prokurorams. Ne politiniams kaliniams ir Gulago tremtiniams, ne daugiavaikėms motinoms, ne valstiečiams, kurie pokario dešimtmečiais buvo laikomi vergais, o būtent lietuvių tautos genocido vykdytojams – sovietmečio teisėjams ir prokurorams!
Tuo labiau, kad tie 110 tūkstančių antikonstitucines privilegijas (virš 140 mln. eurų kasmet) gaunančių asmenų su šeimomis, kaip ir 75 metams „užkonservuoti“ KGB bendradarbiai su šeimomis, yra išimtinai konservatorių elektoratas, kurio dėka jie arba laimi ar, blogiausiu atveju, lieka antroje vietoje ir trukdo organizuoti darbą kitiems. Būtent antikonstitucinės privilegijos iškreipia demokratijos esmę, o rinkimai tampa nelygiateisiai. Kaip ir galimybė įgyti gerą įsilavinimą ar naudotis aukščiausio lygio kultūros teikiamais dalykais. O jei manote, kad (kaip ir konservatoriai) galėsite valdyti Lietuva papirkdami dalį visuomenės, tai labai klystate. Laikas greitai keičia visuomenės žinias ir vertinimus. Tuo labiau, kad tokių Konstitucijai prieštaraujančių sovietmečio valdymo metodų netaiko jau nė viena ES šalis.
Tad dar kartą prašau Jūsų suteikti mūsų redakcijai informaciją, kodėl LVŽS frakcija inicijavo ir kartu su valdančiąja dauguma bei šešėlinės Vyriausybės nariais 2020 m. gruodžio 15 d. nutarė padidinti antikonstitucines išmokas sovietmečio teisėjams ir prokurorams, taip pat išsakyti savo nuomonę apie veikiančią privilegijų sistemą apskritai.
Jeigu Jūs būtumėte pasirengę glaudesniam bendravimui įrašant pokalbį, kitus redakciją dominančius klausimus irgi atsiųstume iš anksto.
2021 01 03 laiškas LVŽS frakcijai pridedamas
Pagarbiai, Ryšard Maceikianec, svetainės www.pogon.lt redaktorius, Lietuvos žurnalistų sąjungos narys.

Początek strony
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com